Adományozóink

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS ADOMÁNYOZÓKNAK

 

A koronavírus-járvány világszintű elterjedése jelentős megpróbáltatások elé állítja a közösségeket, munkahelyeket; a COVID-19 fertőzés szinte mindannyiunk életére hatással van. A koronavírus pandémia válság az egészségügy szempontjából gyökeresen megváltoztatta az eddig megszokott betegellátás menetét. Olyan helyzettel találtuk magunkat szembe, amilyenre még nem volt példa életünkben. Közösségeink itt a Bakony és Balaton találkozásánál már számtalanszor bebizonyították, hogy szükségben képesek összefogni és egymást támogatva helytállni a nehéz helyzetekben. Márai Sándor írja Füveskönyvében a következőket:

 

„Nézz utána, hogy minden napból, a legközönségesebb, sivár hétköznapból is ünnepet csinálj, ha pillanatokra is! Egy jóindulatú szóval. Méltányos cselekedettel. Nem kell sok az emberi ünnephez.”

 

Megható a felénk áradó segítő felajánlás, amely a társadalom támogatásáról, köszönetéről és szolidaritásáról biztosítja a kórházi és az egészségügyi ellátást segítő dolgozókat.

 

Köszönjük Veszprém város szervezeteinek és polgárainak az önzetlenül nyújtott adományokat, támogatásaikat, amely segítségével a Csolnoky Ferenc Kórházban a sürgősségi elveknek megfelelő állapotfelmérés gyakran használt eszközeinek biztosításához, és a környezet fertőtlenítésére alkalmas fertőtlenítőszerek, eszközök, valamint egyéni védőöltözet pótlásának támogatásához járultak hozzá.

 

Adományozóink:

 

Kiemelt köszönetünket fejezzük ki Ovádi Péter országgyűlési képviselő úrnak, aki a veszélyhelyzet idején a példaértékű térségi összefogásnak oszlopos tagja volt. Felhívására veszprémi helyi vállalatok (Balluff-Elektronika Kft., Beurer-Hungaria Kft., Continental Automotive Hungary Kft., Fröhlich Ügyvédi Iroda, Jost Hungária Kft., Maxon Motor Hungary Kft., MTD Hungária Kft., Nass Magnet Hungária Kft., Valeo Siemens eAutomotive Hungary Kft., VEMÉV-SZER Kft., VeszprémBer Építő Kft., Man At Work Kft. - Gazsi Attila) összefogásával sikerült egy SaCyler típusú valós idejű tesztelésre képes diagnosztikai eszközt beszerezni, amely a járvány idején különös jelentőséggel bír. Képviselő úr a járványügyi helyzet kezdetén kézfertőtlenítő készítményeket jutatott el Kórházunkba, valamint a nehéz időszakban gondolt az egészségügyi dolgozókra és ajándékcsomagokat osztott szét osztályainkon, megköszönve ezzel a frontvonalban teljesítők munkáját.

 

Porga Gyula, Veszprém város polgármesterének felajánlásából a város és a Kórház szoros együttműködésének köszönhetően száz ingyenes bérletet biztosított a városi fizető parkolók területére az egészségügyben dolgozók számára.

 

A veszélyhelyzet kihirdetése után az országban elsőként a Veszprémi Petőfi Színház kezdte el a minőségi szövetből varrt szájmaszkok gyártását, arra biztatva az ország többi színházát és intézményét, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A társulat tagjai a maszkok mellett speciális védőruhákat is készítettek. Később, az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából zenés ajándékműsorral köszöntötték munkatársainkat a Kórház előtt, majd a „szerenád” végén a színház vezetése meghívta a dolgozókat, a Színházat a hősöknek! programra, melynek keretében a Nyitott ablak című zenés vígjátékkal köszönték meg az egészségügyi és szociális szférában dolgozók áldozatos munkáját. Ezúton köszönjük Oberfrank Pál igazgató úrnak, hogy a koronavírus-járvány idején példaértékű összefogás és kiemelkedő társadalmi felelősségvállalás jellemezte a társulatot.

 

Köszönjük Török László igazgató úrnak, hogy a Veszprémi Állatkert jóvoltából Kórházunk dolgozói 1800 db ingyenes belépőt kaptak a járványhelyzet idején végzett embert próbáló munkájuk elismeréseként.

 

A Telekom Veszprém Handball Team játékosai, vezetői, illetve a kézilabdaklubot működtető társaság közös erővel összefogott, s a Medirex Zrt. közreműködésével egy olyan mobil ultrahanggépet vásárolt Kórházunk számára, amely nagy segítséget jelent a koronavírus elleni harcban. Ezen felül a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes drukkereit tömörítő egyesület arra kérte a szurkolókat egy meccsbelépő árával támogassák a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat.

 

Köszönetünket fejezzük ki Molnár Szabolcsnak és feleségének Hartmann Eleonórának, akik szintén különleges összefogásról tettek tanúbizonyságot. Kapcsolataiknak köszönhetően találtak finanszírozókat Kórházunk számára, amely során nyolc héten keresztül a teljes betegellátáshoz szükséges termékeket (textilanyagok, műszaki, higiéniai, felszerelések) biztosították. A segítségükkel a, CoreComm SI Kft., Generációk Partnere, Laver Kft., Lean Enterprise Institute Hungary, Man at Work Kft., valamint Szajkó Árnyékolástechnika támogatott bennünket. A szállítmányok lebonyolításáért felelősek voltak: Clean Line Professional Kft., Amfora, HOR-KOLL Kft., Irodai megoldások, Holland Impex, Exena Kft., Samtex Kft.

 

Köszönettel tartozunk a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesületnek, hiszen megalapították a Veszprém Megyei Civil Összefogás Segélyalapot azzal a céllal, hogy a koronavírussal összefüggő nehézségek, hiányok enyhítésére koncentrálják a megye támogatóit.

 

A veszprémi Rotary Club felajánlásának köszönhetően a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályunk részére nagy áramlású oxigénadagoló készülék került átadásra. A berendezés segítségével a légzési elégtelenség határán lévő betegek egy része, legyen a légzészavar oka akár tüdőgyulladás, akár egy nagy műtétet követő állapot hatékonyan és eredményesen kezelhető. Használata bizonyos esetekben kiválthatja a gépi lélegeztetést, súlyos COVID-19 okozta tüdőgyulladás során is előnyös az alkalmazása.

 

A Richter Gedeon Nyrt. támogatásaként a Richter Egészségváros Programsorozatot keretein belül anyagi hozzájárulásukkal segítették a magyarországi egészségügyi intézményeket és az ellátásban résztvevő kollégákat a betegek gyógyulásáért tett erőfeszítéseikben.

 

Kórházunk az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. jóvoltából pénzbeli adományban részesült, amelynek segítségével egy légzéstámogató eszköz beszerzéséről gondoskodtunk a Gyermekgyógyászati Centrum részére.

 

A Magyarország Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítvány az Erste Bank egészségügyi ellátást segítő támogatásával a nemzetközi protokolloknak megfelelő légútbiztosító eszközök beszerzésében és a sürgősségi elveknek megfelelő állapotfelmérés gyakran használt eszközeinek biztosításában támogatta Intézményünket.

 

Az Ada-Bau Kft. jóvoltából a Csolnoky Ferenc Kórház betegszállítói olyan műszaki termékeket kaptak, amelyeknek a napi munka és ügyeleti ellátás alatt a munkahelyi komfort biztosításában van szerepe.

 

A Hit Gyülekezete Veszprém, valamint a HISZ-Veszprém Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat Kórházunk részére a COVID-19 vírusjárvány elleni hatékonyabb védekezés és egészségmegőrzés céljából speciális védőmaszkokat adományozott. A nyár folyamán jótékony célú koncerteket szerveztek Koncert az életért! címmel. A koncertek bevételét felajánlották a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére.

 

Az Emberkék Alapítvány ötven ágynemű-garnitúrát kapott a Rőfös Textilháztól. A 95 Celsius-fokon is mosható gyermekgarnitúrákat a Naturtex biztosította.

 

A Veszprém Ultras az 1. Futsal Club Veszprémmel karöltve gyűjtést, valamint jótékonysági licitet szerveztek a Csolnoky Ferenc Kórház számára. A koronavírus-járvány ideje alatt a saját keretükből, illetve a gyűjtési akcióból befolyt összegből hetente támogatták élelmiszerrel az egészségügyben dolgozókat a Griff Caffe Pizzéria és Pub, a Szolidaritás Akciócsoport Veszprém, illetve a Zöldforrás2000 segítségével.

 

Köszönet illeti Orbán Katalint és segítőit Herenden, akik időt és energiát nem sajnálva több ezer maszkot gyártottak az országnak.

 

További adományozóink:

Euronics Kft.

Séfkrajcár Étterem

PL Beauty Cosmetics Kft.

Meilingerné Németh Tímea

Weapon Group Kft.

Becker Dental

Gicziné Szőke Gyöngyi

Pizza Plus

Hot Pizzéria

Mackó Cukrászda

MedCare Kft.

Boros Krisztina

MTD Hungária Kft.

Kőris Krisztina

Cutler Fitness Veszprém by Scitec

Mi Hazánk Mozgalom - Sümeg

Bódis Katalin (Z+D Nagykereskedelmi és Diszkont Kft. közreműködésével)

Szajkó Árnyékolástechnika

Panoráma Ablak

Kenguru Bababolt

Vörös Bölény Konyhája

Köbli Miklós

Tibi Redőny

Ajtókő Kft.

K&S Service Kft.

Haizler Mihály EV.

Milo Möbeln Kft.

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

WHT Kft.

Dr. Mohosné Dr. Ponác Edit, Dr. Bakos Edit, Dr. Józsa Lilla, Dr. Baráth Éva, Dr. Fodor Tünde (EGIS Gyógyszergyár Zrt.)

Réfiné Gulyás Krisztina

Fehérlófia Waldorf Iskola

Sebestyénné Józsa Gabriella, Tenkné Piroska

Veszprémium

Stoki Cukrászda

Kukorelly Szilvia, Bangóné Pethő Gabriella, Madách Istvánné, Bernát Dániel (Jutasi úti SPAR Magyarország dolgozói)

Allegro Étterem

Man at Work Kft.(Jáger László)

Coca-Cola HBC Magyarország Kft.

Krácsovics László

Hudi Trafik Bt.

Tálos Lajos

Zoboki Attila

Lux Hungária

Mézárium (Horváth Géza)

Promobox Kft.

Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Swing-Swing Kft.)

Marso Kft.

HARIBO Hungária Kft.

Soós-Nagy Szabolcs

Dorman Klaudia

Novothny Soma, Ihász Bence, valamint Pál Gábor és felesége, Natália (GRuND – A Sport Bár közreműködésével)

H-Szerszám Kft. (Hadobás József)

Tensol Kft.

Béres Gyógyszergyár Zrt.

Sushi Pizza Veszprém

Old Blue

KAP Bútor Kft.

Tetested.hu Kft.

Nagy Edina

Stange Szilárdné

MANDA Collection

Palcsik Jenőné

Hesters Life Kft.

Antal Béla

Desius Design Studio

Göllei Máté

Barkóczi Barnabás

McDonald's Magyarország

Vastag Csaba

Pek-Snack Kft.

La Roche-Posay

Haj-Lak a fodrászműhely – „Szépítsd a dokit”

Magyar Kórházszövetség

Numil Kft. (Nutricia Medical)

Dr. Hertelendy Márta

Művészetek Völgye

Ürményi Adrián

Kardos Pálné

Tóth Enikő és Tuska István

Berlin Chemie/A. Menarini Kft.

Sobri Jóska Kalandpark

Logopädische Praxen Nowak & Dobslaff

Magyar Vasúttörténeti Park (Pálinkás László) BUDAPEST SHOW 35. Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás

Gála 1 Kft.

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information