Hírek

Bozótvágó és sebészkés kell ehhez

    A kormány nem zárná ki teljesen, hogy állami kórházak fizetős ellátást is nyújtsanak, de következetesen szét akarja választani a tb-ért járó és a magánegészségügyet – információnk szerint így lehet értelmezni Zombor Gábor keddi, nagy visszhangot kiváltott bejelentését. A kórházak a jövőben csak olyan ellátásárt kérhetnének pénzt, amire nem kapnak állami támogatást. A zavaros viszonyok tisztázása a hálapénz ellen is hathat. Egy kórházigazgató és egy szakértő szerint ha teljesen megtiltanák az orvosok mellékállásait, alig maradna használható szakember a magyar kórházakban.

Rendteremtés indul a kórházakban...

(Forrás: index.hu)

Szűrés és megelőzés

A megyeszékhelyen zárul a veszprém ijárásban megtartott lakossági szűrőprogram jövő hétvégén.

A teljes cikk ITT olvasható.

(Forrás: veol.hu)

Egészség a sportban - Az orvosok teljesítményt növelnek, de védenek is

Egészség és teljesítmény - a sportban örök és az idő előrehaladtával egyre aktuálisabb példa. Megfér egymás mellett a kettő? Nincs ellentmondásban önmagával az élsportban tevékenykedő orvostudomány?

A teljes cikk ITT olvasható.

(Forrás: veol.hu)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Hétkezdő meditáció 2014. október 27-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Olvasandó: Zsoltárok 58:2,3

 

Valóban igazat beszéltek, ti, hatalmasok, és pártatlanul ítélkeztek az emberek fölött? Hiszen álnokságon jár az eszetek, arra törekedtek, hogy az országban erőszakkal érvényesüljetek.

 

     

      2011. október 24-én spontán indult el itt nálunk egy azóta immár hagyománnyá lett gyakorlat, az 1956-os magyar forradalom 55. évfordulója kapcsán. Akkor a forradalomról való megemlékezés kapcsán elhangzott meditációnkat az 55. évfordulóra tekintettel az 55. zsoltárban foglalt gondolatmenet mentén fogalmaztuk meg. Az azóta eltelt két esztendő hasonló időszakában, a forradalom évfordulóját követő meditációnk alapigéje a megfelelő évforduló számával azonos számú zsoltárból való idézet volt. Az 56. évfordulón az 56., az 57-en pedig az 57. zsoltár került terítékre. Úgy, hogy a nevezetes dátumot követően még heteken át a zsoltár további versei fölé hajoltunk, igyekezvén kimeríteni annak teljes mondanivalóját.

      Ma folytatjuk ezt az immár tradícióvá lett gyakorlatot. A forradalom 58. évfordulója alkalmából hangozzék tehát közöttünk az 58. zsoltár felolvasott néhány versének üzenete. A zsoltár további versei pedig majd ezúttal is – mint az előző években  –  heteken át elkísérnek bennünket.

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2014. október 27-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)