Hírek

A jelenlegi rendelési időkről az alábbi linken tájékozódhat:;

Információ betegeinknek
 
 

Megújul a Komakút téri szakrendelő liftje

Veszprémben megújul a Komakút tér 1. szám alatti – Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kormányhivatal, valamint a Csolnoky Ferenc Kórház közös használatában álló – épület személyfelvonó liftje. A beruházáshoz Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 6,180 millió forinttal járul hozzá, a korszerűsítés teljes összege 18,542 millió forint. A felújítás a kormányhivatal ügyfeleinek és szakrendelőintézetébe érkező betegeknek a kényelmét szolgálja, modernizációja a közfeladat-ellátás minőségét is emeli.

Az új lift a korábbi 4 helyett 9 ember szállítására lesz alkalmas, automata külső-belső ajtóval üzemel, környezetbarát technológiával készült (hajtómű nélküli). A korábbi liftnél jóval kisebb energiafogyasztású, biztonságosabb, a jelenlegi hatályos üzemeltetési-biztonsági szabályoknak, szabványoknak teljes mértékben megfelel. Nagy előnye, hogy a mozgásukban korlátozott személyek is használhatják, a kerekesszéket is befogadó fülkében a lift nyomógombjai és kijelzője könnyen elérhető, illetve látható. A gyengénlátók számára Braille írással ellátott nyomógombok segítik a tájékozódást.

Az egészségügyben különösen fontos, hogy megbízható berendezések szolgálják a betegek biztonságos szállítását – mondta dr. Töreki-Vörös Ibolya, a felújítás apropóján rendezett sajtótájékoztatón. A Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója szerint a szakrendelő személyfelvonója mára elavult, a berendezés elhasználódott, ez pedig jelentősen befolyásolta az üzemképességet és használhatóságát, így annak modernizációja elengedhetetlenné vált. Az állami intézmények számára a gazdaságos üzemeltetés is fontos – tette hozzá, az önkormányzat segítségével vásárolt berendezés a jövőben biztonságos és kényelmes közlekedést biztosít a betegeik és a Kormányhivatal ügyfelei számára.”

 Dr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyula

Dr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyula

A sajtótájékoztatón Porga Gyula, Veszprém polgármestere emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 1,5 évben a legnagyobb terhelés az egészségügyet érte. „Mi nem lehetünk elég hálásak azért, amit a betegellátás és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében tettek az orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók, akik valóban a frontvonalban álltak és erőt, energiát, időt nem spórolva mindent megtettek a betegekért. Magyarország járványkezelése az egészségügyi dolgozók áldozatos és fáradhatatlan munkájának köszönhetően működik ilyen jól, mi pedig próbáljuk meghálálni ezt – bár tudjuk, hogy ez lehetetlen. Itt az ideje, hogy egy picit visszaadjunk abból, amit kaptunk. Ezért is tartotta kiemelten fontosnak az önkormányzat, hogy támogassa a lift megvalósulását.”

 

(Forrás: Csolnoky Ferenc Kórház)

 

Bejelentkezés az Ortopédia Szakrendelésére

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Csolnoky Ferenc Kórház Ortopédia Szakrendelésére 2021.10.25-től az alábbi elérhetőségeken lehet bejelentkezni.

Személyesen: az Ortopédia Szakrendelés helyszínén, 8200 Veszprém, Komakút tér 1.
Betegfelvételi Iroda
H
étfőtől-csütörtökig 9-18 óráig, pénteken 9-15 óráig.

Telefonon: +36 88 593 050; +36 88 556 410; +36 70 935 4549
Hétfőtől-csütörtökig 12-17 óráig, pénteken 11-15 óráig.

Rendelési idő

Ortopédiai Szakrendelés I.

Kedd

08:00−13:00 és 14:00−17:00

Szerda

08:00−13:00

Csütörtök

08:00−12:00

Ortopédiai Szakrendelés II.

Kedd

08:00−13:00 és 14:00−17:00

Szerda

08:00−13:00 és 14:00−16:00

 

(Csolnoky Ferenc Kórház)

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy hétfőtől, 2021. 10. 18-tól új helyen fogadja a Felnőtt Pszichiátriai Szakrendelésre és Gondozóba, illetve a Gyermek-és ifjúsági Pszichiátriai Szakrendelésre érkező betegeket a Csolnoky Ferenc Kórház.

Kérjük, hogy az új helyszíneken és az új elérhetőségeken keressék szakorvosainkat.

 

FELNŐTT PSZICHIÁTRIAI SZAKRENDELÉS ÉS GONDOZÓ

Cím: 8200 Veszprém, Cholnoky Jenő u. 21.
Szakrendeléssel kapcsolatos információk:
+36 88 424 690
Időpont-előjegyzés: kérjük, hogy az alábbi telefonszámokon a megadott időpontokban keressék munkatársainkat.

DR. BALCZÁR LAJOS, gondozóvezető főorvos, pszichiáter szakorvos

Telefon: +36 70 411 6375

Kedd: 08.00-09.30

Szerda: 08.00-10.00

Csütörtök: 11.00-12.00

Péntek: 09.00-10.00

 

DR. ENGLERT TÍMEA,
pszichiáter szakorvos

Telefon: +36 30 116 5228

Hétfő: 10.00-11.30

Kedd: 09.00-12.00

Szerda: 11.00-14.00

Csütörtök: 09.00-12.00

Péntek: 09.00-10.30

 

DR. RÁCZ ZSUZSANNA, pszichiáter szakorvos

Telefon: +36 30 116 5228

Kedd: 08.00-09.00

Szerda: 08.00-09.00; 12.30-13.30

Csütörtök: 08.00-09.00

 

 

Megközelíthetőség: amennyiben Ön a szakrendelés korábbi helyszínéről, vagyis a Komakút tér 1. sz. alól szeretne eljutni a Cholnoky Jenő u. 21. szám alatti rendelőbe, kérjük, sétáljon el a Petőfi Színházhoz (8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2.). Szálljon fel az 5-ös buszra és az 5. megállónál szálljon le (Cholnoky Spar). Onnan két perc alatt elérheti a szakrendelés helyszínét. (A Cholnoky Lakótelepen belül egy körbekerített épületet keressen!)

 Útvonalterv>> kattintson ide!

 

 

 

GYERMEK-ÉS IFJÚSÁGI PSZICHIÁTRIAI SZAKRENDELÉS ÉS GONDOZÓ

 

Cím: 8200 Veszprém, Komakút tér 1.  2. emelet
Szakrendeléssel kapcsolatos információk:
+36 88 556 410, +36 88 593 050
Időpont-előjegyzés:
+36 30 911 3830

Megközelíthetőség: amennyiben Ön a szakrendelés korábbi helyszínéről, vagyis a Cholnoky Jenő u. 21. szám alatti rendelőből tömegközlekedéssel szeretne eljutni a Komakút tér 1. sz. szám alatti szakrendelőbe, kérjük, sétáljon el az 5-ös busz megállójába (Cholnoky Spar) és szálljon fel. Az 5. megállónál, a Petőfi Színháznál szálljon le (8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2.), onnan két perc alatt elérheti a szakrendelés helyszínét, a Komakút tér 1. számot.

Útvonalterv >> kattintson ide!

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

Csolnoky Ferenc Kórház

A koraszülöttek ellátását segítő adományt kapott kórházunk

 A koraszülöttek ellátását segítő, az ápolásukat, gondozásukat könnyítő textileket kapott a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centruma. Puha, minőségi anyagból készült babafészkeket, az ultrahangozáshoz és a lélegeztető, légzéstámogató eszközökhöz tervezett speciális sapkákat és egyéb textíliákat adományozott az intézménynek az Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandó akciócsoportja.

A Gyermekgyógyászati Centrum neonatológus főorvosa, dr. Tenk Tamás az adomány átvételekor hangsúlyozta: a megyében született mintegy évi 2900 gyermek közül a Csolnoky Ferenc Kórházban nagyságrendileg 1700 újszülött látja meg a napvilágot. A szülészeti ellátásában a megyei kórháznak meghatározó szerepe van, hisz ide kerülnek az idő előtt vagy kis súllyal született, illetve speciális ellátást igénylő újszülöttek. Évente 300-350 kiemelt figyelmet és jelentős segítséget igénylő koraszülöttet, beteg újszülöttet ápolnak a Perinatális Intenzív Centrum (PIC) szakorvosai, nővérei. Ez a szám már önmagában mutatja a Csolnoky Ferenc Kórház jelentőségét a megyei ellátórendszerben, kiemelt profilja az intézménynek a legsúlyosabb szülészeti betegségek ellátása is.

A legsérülékenyebb, legkisebb koraszülötteknek – akik heroikus küzdelmet folytatnak az életért – a szerető, támogató környezet segítő erőt jelent. A szakorvosok és a nővérek az inkubátorban elhelyezett koraszülöttek számára igyekeznek imitálni az anyaméh körülményeit, relatív csendre, sötétre és egy puha, a testet körülölelő közegre van szükségük. Az anyaméhen belül a magzatot folyamatosan védi egy kellemes, természetes közeg, a most kapott babafészkek puha és finom tapintású anyagból készültek, megfelelő módon támasztják meg a kisbabák testét – ez utóbbi funkció nagyon fontos az izomfejlődés, az izomtónus alakulásának szempontjából is.

A Plüsskommandó által átadott méretre szabott, és speciálisan kialakított textilek hozzájárulnak a bőrérzékelés optimális fejlődéséhez, hisz ebben az időszakban nagyon érzékenyek a babák. A fektetés, az öltöztetés, a pelenkázás, a fürdetés és különböző simító érintések kapcsán szereznek információkat saját testük alakjáról, határairól. Éppen ezért fontos, hogy az intenzív ellátás során idegrendszerük, érzékszerveik megfelelő körülmények között fejlődjenek tovább és a lehető leghamarabb utolérjék társaikat a fejlődésben – hangsúlyozta Tenk Tamás. A koraszülötteket hozzávetőleg addig tartják az inkubátorban, míg elérik a 2 kg-ot. A koraszülöttek fejlődése, egészsége szempontjából a Perinatális Intenzív Centrumban töltött időszak egész életükre meghatározó – éppen ezért minden ilyen jellegű segítségnek örülnek a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centrumának dolgozói, ami a kis súllyal született babák ellátását és ápolását támogatja.

Az Alapítvány az alapítványokért szervezet kuratóriumának elnöke, Nyilka Ildikó szívügyének tekinti a babák, a családok és az intézmények segítését, hiszen csaknem három évtizede az ő lánya is koraszülöttként jött világra. A Csolnoky Ferenc Kórház koraszülöttjei számára átadott közel kétmillió forint értékű csomagok nem csak babafészkeket tartalmaznak, hanem további olyan, textilből készült eszközöket, amik mind-mind a baba fejlődését segítik, illetve megnyugtatják őket, imitálják az anyaméhet és annak biztonságát. Ezek babatámasztók, plüss ölelő kezek, babafészek átkötő sálak, pihentető textil szemüvegek, ultrahangozható sapkák, CPAP sapkák (amelyeket a légzéstámogató eszközökhöz terveztek), valamint a babafészkekhez tartozó lepedők, illetve szoptató párnák.

Dr Töreki-Vörös Ibolya és Nyilka Ildikó

 Dr. Töreki-Vörös Ibolya és Nyilka Ildikó

Közlemény

Változott a tervezett beavatkozások esetében a járvány-megelőzéssel kapcsolatos védekezés rendje

A hatályos jogszabályok értelmében1 minden 6 éven felüli, tervezett beavatkozásra érkező páciensünktől a kórházi felvétel időpontját megelőző egy, 48 óránál nem régebbi negatív SARS-COV PCR tesztet kérünk. Ezen túlmenően a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a kórházi felvétel napján a fekvőbeteg-ellátó osztályokon antigén gyorstesztet végzünk. A PCR vizsgálatot az egy évnél nem régebbi érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező pácienseinknek nem kell elvégeztetniük.

A PCR szűrővizsgálat a Csolnoky Ferenc Kórházban is térítésköteles, melynek díja 19.500 forint.

A 18 év alattiak, illetve a 18 év alatti betegeket kísérő hozzátartozók számára a PCR vizsgálat ingyenes. Szintén térítésmentes a PCR vizsgálat azon páciensek esetében is, akiknél a védőoltás ellenjavallt.

A PCR vizsgálatot többek között a Csolnoky Ferenc Kórház Rendelőintézetében is elvégeztethetik.
Cím: 8200 Veszprém, Komakút tér 1.
Telefon: +36 88 556 410

A szűrővizsgálat díját a szűrővizsgálat napján, vagy az azt megelőző napon kell megfizetni az alábbi módok valamelyikén:

    • átutalással a Csolnoky Ferenc Kórház 10048005-00332983 számú bankszámlájára
    • készpénzzel a Csolnoky Ferenc Kórház házipénztárába
    • 8200 Veszprém, Kórház út 1. „D” épület 1. emelet, hétfőtől csütörtökig 8-14 óráig, pénteken 8-12 óráig.

A vizsgálat előtt az átutalásról szóló igazolást, illetve a készpénzfizetési bizonylatot be kell mutatni.

Amennyiben átutalással rendezi a PCR teszt díját, kérjük, hogy a közleményben tüntesse fel a számla kiállításához és annak postázáshoz szükséges adatokat:

–  átutalás dátuma

–  név vagy cégnév

–  lakcím, vagy székhely

–  magánszemély esetében adóazonosító jel, cég esetében adószám

–  számla postázásának címe

A fenti adatokat a teszt elvégzésének helyszínén egy formanyomtatvány segítségével is megadhatja. Ebben az esetben kérjük, hogy hozza magával a banki utalásról szóló igazolást is.

Az azonnali, sürgős ellátást igénylő kórházi felvétel esetében nem kötelező a PCR vizsgálat elvégzése.

(1 A hivatkozott jogszabály száma: 469/2021 sz. Kormányrendelet)

 

Dr. Gál Béla
orvosigazgató-helyettes
Csolnoky Ferenc Kórház