Hírek

Hétkezdő meditáció 2014. július 21-én, hétfőn reggelre

Hétkezdő meditáció 2014. július 21-én, hétfőn reggelre

(Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

 

Olvasandó: I.Mózes 1:9-13

 

Azután ezt mondta Isten: Gyűljenek össze az ég alatt levő vizek egy helyre, hogy láthatóvá váljék a szárazföld! És úgy történt. Azután elnevezte Isten a szárazföldet földnek, az összegyűlt vizeket pedig tengernek nevezte el. És látta Isten, hogy ez jó. Azután ezt mondta Isten: Növesszen a föld növényeket: füveket, amelyek magvakat hoznak, és különféle gyümölcsfákat, amelyek gyümölcsöt teremnek, és majd abban magvuk lesz a földön. És úgy történt. Hajtott tehát a föld növényeket: különféle füveket, amelyek magvakat hoznak, és különféle gyümölcstermő fákat, amelyeknek magvuk van. És látta Isten, hogy ez jó. Így lett este, és lett reggel: harmadik nap.

 

      Ma egy hete a teremtéstörténetből kiragadott néhány bibliai vers alapján, majd több kontextus mentén haladva s végül további tartalmi idézetet átvéve Marilyn Adamson Isten létének tudományos bizonyítékait tartalmazó művéből, a vizet, mint ősprincípiumot vizsgáltuk meg többféle megközelítésben is. Így jutottunk el a végkonklúzióhoz. Eszerint a víz fogalmának, jelentőségének, valódi „kincs”-jellegének s metaforikus és valóságos értelemben életet adó s életet jelentő karakterének teremtésbeni szerepe akkor értékelődik fel a legteljesebben, amikor az élet vízében már magát a Teremtőt is meglátjuk. A Transcendenst, Aki adta a Földnek s az emberiségnek a vizet s így szól a Biblia utolsó könyvének legvégén: „…Aki hallja, ezt mondja: Jövel! És aki szomjúhozik, jöjjön el; és aki akarja, vegye az élet vizét ingyen.” (Jelenések 22:17)

      Ezzel aztán egyúttal megtörtént még az ószövetségi teremtés-Igének a kívánatos újszövetségi magaslatra emelése is.

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2014. július 21-én, hétfőn reggelre

EFI: életmódváltást szeretnének elérni

Veszprém - A siekeres és jó programokat visszük tovább, de a gyakorlati tapasztalatok és a lakossági igény szerint változtatunk is.

(Forrás: veol.hu)

Életmódváltás (a linkre klikkelve olvasható a cikk)

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

 

A Csolnoky Ferenc Kórház (8200 Veszprém, Kórház u. 1.) telephelyén az "E" épület
földszinti előcsarnokában (aula) 1 db 25,02 m2 alapterületű, 1 db 25,02 m2 alapterületű,
illetve 1 db 18,55 m2 alapterületű helység bérlete.

 

 Pályázati felhívás letöltése (PDF)

Perlaky-díj

Dufek Józsefné a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Arc-, állcsont és szájsebészeti osztályának vezető asszisztense kapta idén a Perlaky-díjat.

(Forrás: veol.hu)

Szívből gratulálunk!

Perlaky-díj

Stúdióbeszélgetés: Az Egészségfejlesztési Iroda munkáját értékeljük

Stúdióbeszélgetés: Az Egészségfejlesztési Iroda munkáját értékeljük

Egészségügyi műsorok - Az egészségfejlesztési iroda munkáját értékeljük

(Forrás: öböltv.hu)