Hírek

Meggyorsítják a vizsgálatokat az új eszközök Farkasgyepűn

Megkönnyítik a betegellátást az új épületszárnyban elhelyezett korszerű berendezések, mondta Medgyasszay Balázs, a tüdőgyógyintézet vezetője.

A teljes cikk és hanganyag ITT tekinthető meg.

(Forrás: veol.hu)

Tájékoztatás időpontkérésről

   Tájékoztatjuk betegeinket, hogy 2014. október 1-től a Csolnoky Ferenc Kórházban a szülészet-nőgyógyászati vizsgálatokra időpontkérést munkanapokon 1200 – 1500 között a Központi Betegfelvételi Irodában lehet kérni a következő telefonszámokon:

+36 88/556-326

+36 88/556-733

+36 88/556-140

, illetve személyesen a Központi Betegfelvételi Iroda 2,3,4 számú pultjánál 1200 – 1500   között.

Népszerű szűrések

Hajmáskér, Szentgál - Sikeres szűrővizsgálatokat szervezett a két településen a veszprémi Egészségfejlesztési Iroda a napokban.

A teljes cikk ITT olvasható.

(Forrás: veol.hu)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Hétkezdő meditáció 2014.szeptember 29-én,hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Olvasandó: I.Mózes 8:6-14 – I.Timóteus 6:20a

 

Negyven nap múlva kinyitotta Nóé a bárka ablakát, amelyet csinált, és kiengedett egy hollót. Az újra meg újra kirepült és visszatért, amíg föl nem száradt a víz a földről. Kiengedett egy galambot is, hogy lássa: vajon leapadt-e a víz a föld színéről. De a galamb nem tudott leszállni, ezért visszatért hozzá a bárkába. Víz borította ugyanis az egész földet. Ő pedig kinyújtotta a kezét, megfogta, és bevette magához a bárkába. Várakozott még újabb hét napig, és ismét kiengedte a galambot a bárkából. Estére megjött hozzá a galamb, és íme, már egy leszakított olajág volt a csőrében. Ebből tudta meg Nóé, hogy leapadt a víz a földről. Várakozott még újabb hét napig, és kiengedte a galambot, de az már nem tért vissza hozzá. A hatszázegyedik esztendőben az első hónap első napjára fölszáradt a víz a földről. Ekkor Nóé eltávolította a bárka fedelét, és látta, hogy már fölszáradt a föld. A második hónap huszonhetedik napjára felszikkadt a föld.

 

…Őrizd meg a rád bízott kincset… 

 

      Immár negyedik alkalommal emlékezünk meg ebben a közösségben az évenként, a szeptember végi és október elejei napokban megtartásra kerülő Teremtés Hete rendezvény sorozatáról. Ez a tulajdonképpen már hovatovább világméretű kezdeményezés azt a szándékot szeretné mindinkább elhinteni a világban, hogy minél szélesebb körben nyilvánvalóvá váljék az emberiség számára: rendkívül nagy a felelősségünk az Isten által teremtett világ, benne kiemelten is a lakott föld lehetőség szerint minél lelkiismeretesebb megóvása érdekében.    

      Indokolja ezt a kétséget kizárón súlyosan fenyegető ökológiai válság, a föld túlnépesedésének irreverzibilis folyamata, a hulladék hasznosítás és egyáltalán az újra hasznosítás sürgető feladata fontosságának prioritása és még e témakörökhöz kapcsolódó számos más égető kérdés és megvalósítandó feladat.

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2014.szeptember 29-én,hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)