Hírek

dr. Rácz Jenő

Az "Egyenes Beszéd" című műsor vendége dr. Rácz Jenő:

A kép- és hanganyag ITT tekinthető meg.

(Forrás: atv.hu)

Hétkezdő meditáció 2014. július 28-án, hétfőn reggelre

Hétkezdő meditáció 2014. július 28-án, hétfőn reggelre

(Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

 

Olvasandó: I.Mózes 1:26-31

 

Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a jószágokon, az összes vadállaton és az összes csúszómászón, ami a földön csúszik-mászik. Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette őket. Azután megáldotta őket Isten, és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a szárazföldön mozgó minden élőlényen! Majd ezt mondta Isten: Nektek adok minden maghozó növényt az egész föld színén, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: legyen mindez a ti eledeletek! Minden földi állatnak, az ég minden madarának és minden földi csúszómászónak pedig, amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt. És úgy történt. És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.

 

 

       Negyedik alkalommal taglaljuk a teremtés történetét, a hit, a keresztyén hit dogmatikai megközelítésében.

      Először a zsoltáros Dávid király szavai nyomán: „Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny.” (Zsoltárok 19:2) Ennek kapcsán az égitestekről volt szó.

      Másodjára elkezdtük a klasszikus bibliai teremtés történet elemzését és a téma feldolgozását: „…Ezt mondta Isten: Legyen boltozat a vizek között, hogy elválassza egymástól a vizeket!” (I.Mózes 1:6) Kiemelten foglalkoztunk a vízzel.

      Harmadszor pedig, részben még mindig a víz-kérdésnél maradva, a teremtés harmadik napjának üzenetét dolgoztuk fel: „…Ezt mondta Isten: Növesszen a föld növényeket: füveket, amelyek magvakat hoznak, és különféle gyümölcsfákat, amelyek gyümölcsöt teremnek, és majd abban magvuk lesz a földön. És úgy történt. (I.Mózes 1:11) Hangsúlyossá vált: mindez csak úgy történhetett meg, hogy előzőleg a Teremtő az őstengerek vizét összegyűjtötte és e generális rendezés során keletkeztek a szárazföldek, amelyek már alkalmasak voltak a növényzet eltartására.

      Ezek után, a teremtés negyedik napján a Napot, a Holdat és a csillagokat, az ötödik napon pedig a különféle szárazföldi- és vizi élőlényeket teremtette Isten.

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2014. július 28-án, hétfőn reggelre

EFI: életmódváltást szeretnének elérni

Veszprém - A siekeres és jó programokat visszük tovább, de a gyakorlati tapasztalatok és a lakossági igény szerint változtatunk is.

(Forrás: veol.hu)

Életmódváltás (a linkre klikkelve olvasható a cikk)

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

 

A Csolnoky Ferenc Kórház (8200 Veszprém, Kórház u. 1.) telephelyén az "E" épület
földszinti előcsarnokában (aula) 1 db 25,02 m2 alapterületű, 1 db 25,02 m2 alapterületű,
illetve 1 db 18,55 m2 alapterületű helység bérlete.

 

 Pályázati felhívás letöltése (PDF)

A pályázat benyújtásának határideje módosult: 2014. augusztus 06.

Perlaky-díj

Dufek Józsefné a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Arc-, állcsont és szájsebészeti osztályának vezető asszisztense kapta idén a Perlaky-díjat.

(Forrás: veol.hu)

Szívből gratulálunk!

Perlaky-díj