Hírek

Hétkezdő meditáció 2015. január 26-án, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Olvasandó: Titusz 2:1-5

 

Te azonban azt hirdesd, ami egyezik az egészséges tanítással, hogy az idős emberek legyenek mértékletesek, tisztességesek és józanok, a hitben, a szeretetben és az állhatatosságban egészségesek; ugyanígy az idős asszonyok is szentekhez illően viselkedjenek; senkit se rágalmazzanak, ne legyenek mértéktelen borivás rabjai, tanítsanak a jóra; neveljék józanságra a fiatal asszonyokat, hogy ezek is szeressék a férjüket és gyermekeiket, és józanok, tiszta életűek, háziasak, jók, férjük iránt engedelmesek legyenek,  nehogy miattuk érje gyalázat Isten igéjét.

 

      Harmadik alkalommal keressük az üzenetet a Tituszi levél intelmei alapján. Az előzőekben arról volt szó, hogy Pál apostol komoly, testhezálló feladattal ruházza fel hűséges munkatársát, Tituszt. Azt írja Neki: „Azért hagytalak Krétán, hogy rendbe hozd az elintézetlenül maradt ügyeket…” (Titusz 1:5) Milyen elintézetlen ügyekről van itt szó? Megtudtuk: olyan anomáliák vannak a krétaiak sorai között, amelyeket Titusznak kell orvosolnia. Apostoli küldetésének teljes autoritásával bele kell lépnie az életükbe.  „Mert sokan engedetlenek, fecsegők…” (Titusz 1:10) és így tovább, de Pál ezeknél még súlyosabb tényeket is felsorol velük kapcsolatosan. Majd mondandóját azzal is alátámasztja, hogy a krétaiak prófétai lelkű költőjétől, minden bizonnyal Epimedésztől is idéz, aki azt mondja: „A krétaiak megrögzött hazudozók, gonosz vadállatok, lusta, falánk népség.” (Titusz 1:12) Ezek között kell hát rendet tennie Titusznak, mégpedig a szelíd határozottság apostoli lelkületével.

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2015. január 26-án, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Teljes életet élhetnek - Gyermekdiabétesz nap Veszprémben

A megyeszékhely ad otthont szombaton a tizedik Országos Gyermekdiabétesz napnak.

Az alábbi linkre klikkelve olvasható a cikk teljes anyaga:

http://veol.hu/veszprem/teljes-eletet-elhetnek-gyermekdiabetesz-nap-veszpremben-1673003

(Forrás: veol.hu)

Onkológiai Centrum

Megkezdődtek az Onkológiai Centrum építési munkálatai.

 

 

 

Tájékoztatás

A kórházban működő büfé a főbejárat folyosójáról átköltözött az aulába.