Hírek

A koronavírussal kapcsolatos tudnivalókról, a megelőzéshez ajánlott óvintézkedésekről, illetve friss információkról az alábbi linken tájékozódhat;

KORONAVÍRUS Információk
 
 
A jelenlegi rendelési időkről az alábbi linken tájékozódhat:;

Információ betegeinknek
 
A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály jelenlegi rendelési idejéről IDE kattintva tájékozódhat.
 

Oltás - Közlemény

Tisztelt Pácienseink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2021. augusztus 20-án, 21-én és 22-én az oltópont zárva tart, így a már előjegyzett oltásokat új időpontra ütemezzük át.

A Csolnoky Ferenc Kórház munkatársai a regisztráció során megadott elérhetőségeken igyekeznek felvenni a kapcsolatot Önökkel, ám téves adatrögzítés (helytelenül megadott telefonszám, email cím) miatt néhány betegünket nem érjük el. 

Kérjük, hogy az érintett pácienseink az időpontfoglalás miatt írjanak emailt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre vagy hívják munkatársainkat: a (06) 88 556-226-os telefonszámon.

Az elmaradt oltásokat az augusztus 23-ai héten pótoljuk.

Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!

 

Üdvözlettel,

Csolnoky Ferenc Kórház Oltópontjának munkatársai

Közlemény

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!

 

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Csolnoky Ferenc Kórház Sümegi telephelyén lévő intézményünkben villámcsapás miatt nincs áram, nem működnek a telefonok és az internetelérés is esetleges. A Pszichiátria Centrum munkatársai és megyei kórház a központi telephelyén lévő orvosok között – mobiltelefonok segítségével – állandó az összeköttetés, a betegellátás zavartalan.

A kárelhárítás folyamatban van, kérjük Önöket, hozzátartozóikkal kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak a Csolnoky Ferenc Kórház Központi Betegfelvételi Irodájához.

Telefonszám: +36 88 556 374

Az áramellátás helyreállításáról honlapunk keresztül tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

 

Üdvözlettel,
Műszaki-és ellátó osztály, Csolnoky Ferenc Kórház

Betegtájékoztató

Tisztelt Betegeink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a rehabilitációs és tervezett (elektív) ellátásokra érkező betegek esetében nem szükséges a beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív koronavírus PCR teszt abban az esetben sem, amennyiben nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

A Csolnoky Ferenc Kórház a koronavírus fertőzött betegek ellátására kijelölt intézményként továbbra is kiemelt figyelmet fordít a járványmegelőzésre, ezért minden felvételre kerülő beteg esetén felvételkor koronavírus antigén gyorstesztet végzünk el.

Amennyiben a teszt eredménye pozitív a kórház munkatársai tájékoztatják betegeiket a további, az otthoni járványmegelőző intézkedésekkel kapcsolatos teendőkről.

 CSOLNOKY FERENC KÓRHÁZ ORVOSIGAZGATÓSÁG; 2021.08.31

Új eszközöket kapott a veszprémi Gyermekgyógyászati Centrum

Két új fecskendős infúziós pumpával gyarapodott a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centruma az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. támogatásának köszönhetően.

Az újszülött- és gyermekellátás során a kis méretű, könnyen kezelhető fecskendős pumpa lehetővé teszi azt, hogy az orvosok a vérkeringésen keresztül táplálják a gyermekeket vagy juttassák be szervezetükbe a gyógyszert.  Az eszköz segítségével a terápia hatékonysága fokozható, hisz bizonyos esetekben a gyerekek csak egyenletesen, egész napra elosztva, folyamatosan kaphatják meg az előírt készítményekből a megfelelő hatóanyagdózist. Ez főként akkor érdekes, mikor egy adott gyógyszerből 24 órán belül nagyon kis mennyiséget, például 100 ml oldatot kell egyenletes mértékben elosztani, beadni. Ebben az esetben 1 óra alatt mindössze 4 ml-t kell a beteg szervezetébe juttatni – ilyen pontosságra sem az emberi kéz, sem a csepegtetős módszer nem képes, ezt az infúziós pumpák teszik lehetővé.

Emellett a fecskendős infúziós pumpa segítsége révén egyes életmentő gyógyszerek – a beteg állapotától függően – gyorsan változtatható módon adagolhatók, egy-egy beteg kezelése során gyakran egyidőben 4-5 ilyen eszközre is szükség lehet. Az adományból vásárolt műszerek jól illeszkednek az intézmény eszközparkjába és szolgálják a betegek korszerű, biztonságos gyógyítását.

A Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centruma Veszprém megye gyermek lakosságának, mintegy 66.000 kiskorúnak az egészségügyi ellátását biztosítja. Ám néhány területen, így például a koraszülött intenzív-gyermekintenzív ellátás terén regionális feladatokat is ellát az intézmény, évente átlagosan 4.000 gyermek fekszik a Gyermekgyógyászati Centrum kórtermeiben.

A valamivel több mint egymillió forintos adományt a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványon keresztül juttatta el az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. a kórházhoz. A két szervezet kapcsolata nem újkeletű, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. támogatásából az Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórháznak 2019-ben 1,2 millió forint értékben vásárolt légzéstámogató eszközt, a mostani adomány összege 1 030 000 forint volt.

Forrás: Csolnoky Ferenc Kórház

 

SEMMELWEIS-NAP 2021

KÖZLEMÉNY

Köszönet a Csolnoky Ferenc Kórház munkatársainak és családtagjaiknak!

Nemcsak a Csolnoky Ferenc Kórház munkatársait, hanem az intézményben dolgozók családtagjait is köszöntötte az egészségügyben dolgozók ünnepe, a Semmelweis-nap alkalmából dr. Töreki-Vörös Ibolya, aki főigazgatóként év eleje óta irányítja Veszprém megye legnagyobb egészségügyi szolgáltatóját.

Semmelweis Ignácz születésének 203. évfordulója alkalmából rendezett eseményen a főigazgató asszony kiemelte, az egészségügyi ellátórendszer valamennyi szereplője nehéz időszakon van túl. Sok fárasztó nap, hét, hónap áll az egészségügyben dolgozók mögött, a koronavírus-járvány ideje alatt mindenki – orvosok, nővérek, gyógytornászok, dietetikusok, betegszállítók, adminisztrátorok, informatikusok, takarítók, portások – tette azt, amire kérték őket, elkötelezetten, fegyelmezetten és kitartóan. A Csolnoky Ferenc Kórház minden munkatársa a lehetőségei mentén és a legjobb tudása szerint harcolt a járvány megfékezése ellen, a betegek gyógyulása érdekében.  A lelki teher gyakran nyomasztóbb, nehezebb volt, mint a fizikai helytállás. Ám erőfeszítéseik nem voltak hiábavalók – állítja dr. Töreki-Vörös Ibolya, hisz a koronavírus-járvány során az egészségügyben dolgozók elszántsága, önzetlensége számos életet mentett meg.

A Semmelweis-napi ünnepségen a kollégái által végzett munka elismerése mellett kiemelt figyelmet fordított a főigazgató arra is, hogy külön köszönetet mondjon a családtagoknak, gyerekeknek, férjeknek, feleségeknek és a nagyszülőknek azért, hogy ebben a kiélezett helyzetben (is) lehetővé tették, hogy munkatársai – édesanyák, édesapák, férjek, feleségek – a feladataikra összpontosíthassanak.

Az esemény lehetőséget kínált arra is, hogy a Csolnoky Ferenc Kórház néhány kiváló szakmai teljesítményt nyújtó munkatársát díjazza. Emellett átadták az ÉV KÖZÖSSÉGE – 2021 díjat is, melyet ebben az esztendőben a Belgyógyászati Centrum munkatársai és a Covid-ellátásban részt vevő dolgozók kaptak meg.

Főigazgatói dicséretben részesült dr. Horváth Lilla Viola (Sürgősségi Betegellátó Osztály) és Marton Istvánné (Onkológiai Centrum), Koczor Nikolett (Humánerőforrás Gazdálkodási Csoport). Orvosigazgatói dicsérettel ismerte el a kórház dr. Kiss Domonkos (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály), dr. Lengyel Erzsébet (Központi Gyógyszertár) és dr. Miléder Margit (Belgyógyászati Centrum) kiváló szakmai teljesítményét.

A Csolnoky Ferenc Kórház Kiváló szakdolgozói elismerését Csizmadiáné Németh Ildikó (Gyermekgyógyászati Centrum) vehette át! Ápolásigazgatói dicséretet kapott Szollár Andrea (Érsebészeti Osztály), Geiplné Fejes Krisztina (Sürgősségi Betegellátó Osztály), Balogh Anna (Baleseti Ambulancia), Ruskáné Bakos Erika (Pszichiátriai Osztály), Müller Kinga Andrea (Képalkotó Diagnosztikai Centrum), Pék Andrea (Gyermekgyógyászati Centrum), Kálmán Ferencné (Központi Takarítás), Kovácsné Szirbek Mónika (Központi Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály).

Gazdasági igazgatói dicséretben részesült Süle Gyula (Műszaki és Ellátó Osztály).

Tudományos szakmai közéleti tevékenységük okán adjunktusi kinevezést vehetett át a Központi Diagnosztikai Centrum négy munkatársa, dr. Cserepes Barbara, Berkiné Dr. Szecskó Izabella, dr. Moldoványi István, Dr. Szeleczki Tímea és dr. Szikszai Bálint, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály munkatársa. Főorvosi kinevezést kapott dr. Kozma Péter (Arc-Állcsont- és Szájsebészeti Osztály) dr. Muraközy Péter és dr. Nemes Attila (II. Belgyógyászati Osztály) valamint dr. Gál Béla (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály).