Hírek

Dicséri a szakma az új államtitkárt

      Emberileg és szakmailag is megfelelő választásnak tartják az ágazat vezetésére Ónodi-Szűcs Zoltánt a lapunk által megkérdezett egészségügyi szakemberek. Úgy vélik, kompetens és kreatív vezetővé válhat, de csak ha elegendő teret ad számára a kormányzat – írta a Magyar Nemzet.

Bővebben: Dicséri a szakma az új államtitkárt

Hétkezdő meditáció 2015. október 5-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Olvasandó: II.Mózes 12:1-20

 

Azután ezt mondta az Úr Mózesnek és Áronnak Egyiptom földjén: Ez a hónap lesz az első hónapotok. Ez lesz számotokra az első az év hónapjai között. Mondjátok meg Izráel egész közösségének: Ennek a hónapnak a tizedikén vegyen magának családonként mindenki egy bárányt, házanként egy-egy bárányt. Ha egy házban kevesen vannak egy bárányra, akkor a legközelebbi szomszédjukkal együtt vegyenek a lélekszámnak megfelelően. Vegyétek számításba, hogy ki mennyit tud enni a bárányból. Legyen a bárány hibátlan, hím és egyéves. Juhot vagy kecskét vegyetek. Ennek a hónapnak a tizennegyedik napjáig tartsátok magatoknál, azután estefelé vágja le Izráel egész gyülekezeti közössége. Vegyenek a vérből, és kenjék a két ajtófélfára és a szemöldökfára azokban a házakban, ahol megeszik. Még agyanazon az éjszakán egyék meg a húst: tűzön megsütve, kovásztalan kenyérrel; keserű füveket egyenek hozzá. Ne egyétek nyersen, se vízben főzve, csak tűzön megsütve, és a feje, a lábszárai és a belső részei együtt legyenek. Ne hagyjatok belőle reggelre. Ha mégis marad belőle reggelre, azt égessétek el. Így egyétek: legyen a derekatok felövezve, sarutok a lábatokon, bototok a kezetekben, és sietve egyétek: az Úr páskája ez. Mert átvonulok ezen az éjszakán Egyiptom földjén, és megölök minden elsőszülöttet Egyiptom földjén, akár ember, akár állat az. Ítéletet tartok Egyiptom minden istene fölött – én, az Úr. De az a vér jel lesz a házakon, amelyekben vagytok. Ha meglátom a vért, akkor kihagylak benneteket, és nem ér majd a pusztító csapás titeket, amikor megverem Egyiptom földjét. Legyen ez emléknap a számotokra, és ünnepeljétek meg az Úrnak nemzedékről nemzedékre. Örök rendelkezés az, hogy megünnepeljétek. Hét napig kovásztalan kenyeret egyetek. Még az első napon távolítsátok el a kovászt a házaitokból. Ki kell írtani Izraelből mindenkit, aki kovászosat eszik az első naptól a hetedik napig. Az első napon tartsatok szent összejövetelt, és a hetedik napon is tartsatok szent összejövetelt. Semmiféle munkát ne végezzetek azokon; mindenkinek csak annyi munkát szabad végeznie, amennyi az étkezéshez szükséges.Tartsátok meg a kovásztalan kenyér ünnepét, mert éppen ezen a napon hoztam ki seregeiteket Egyiptomból. Tartsátok meg tehát ezt a napot nemzedékről nemzedékre, örök rendelkezés szerint. Az első hónap tizennegyedik napjának estéjétől kezdve egyetek kovásztalan kenyeret a hónap huszonegyedik napjának estéjéig. Hét napon át ne lehessen kovászt találni a házaitokban; ki kell írtani Izráel közösségéből mindenkit, aki kovászosat eszik, akár jövevény, akár az ország szülötte. Semmiféle kovászosat ne egyetek. Kovásztalan kenyeret egyetek mindenütt, ahol laktok.   

 

      A tizedik s egyben utolsó és döntő csapás bekövetkezte előtt Izráel népének fel kell készülnie a nagy útra. De fel kell készülnie lelkileg arra is, hogy a tizedik csapás éjszakája Egyiptom számára az ítélet éjszakája, míg Izráel számára pedig egyszersmind a megtartatás és a vágyva várt kivonúlás éjszakája lesz.

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2015. október 5-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

 

Onkocentrum – Még idén átadják

Minden valószínűség szerint a tervezettnél egy hónappal előbb, még ez év végén átadják a Közép-Dunántúl legkorszerűbb onkológiai központját, amely félmillió embert láthat el. A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház részeként, új osztályaként működő Onkocentrumot dr. Rácz Jenő főigazgató veszi át, aki 2006-ban, még egészségügyi miniszterként jelentette be a létesítmény létrehozásának tervét.

http://www.veszpremkukac.hu/onkocentrum-meg-az-iden-atadjak/

 

(Forrás: www.veszpremkukac.hu)

Kórházi Lelkigondozó Szolgálat

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Érdeklődők!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kórházi Lelkigondozó Szolgálat iroda helyisége változatlanul az alábbi helyen található:

 

„D” épület, I. emelet 112/II-es szoba.

Telefon: +36-88-556-155.

Házon belüli hívás esetén: 61-55 vagy 84-78.

Sikertelen hívások esetén: +36-30-9699-013 - +36-30-536-9564

Bővebben: Kórházi Lelkigondozó Szolgálat