Hírek

Onkológiai Centrum

A már megkezdődött regionális onkológiai központ építéséről készült fotók megtekinthetők a https://www.facebook.com/ oldalon.

 

Veszélyes és alattomos, de legyűrhető betegség a depresszió

Az egyik legveszélyesebb és legalattomosabb betegség a depresszió, amelynek tünetei hazánkban többszázezer embert érintenek, valamint az öngyilkosságot elkövetők nagy része is ebben a pszichés betegségben szenved.

A teljes cikk IDE klikkelve olvasható.

 

(Forrás: veol.hu)

Hétkezdő meditáció 2015. március 30-án, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

 

Olvasandó: Lukács 22:7-23

 

Elérkezett a kovásztalan kenyerek napja, amikor fel kellett áldozni a páskabárányt. Jézus elküldte Pétert és Jánost ezt mondva: Menjetek el, és készítsétek el nekünk a páskavacsorát, hogy megehessük. Ők pedig ezt kérdezték tőle: Mi a kívánságod, hol készítsük el? Ő így válaszolt:  Amikor beértek a városba, szebejön veletek egy ember, aki egy korsó vizet visz, kövessétek őt abba a házba, ahova bemegy, és mondjátok meg a ház gazdájának: A Mester ezt üzeni neked: hol van a szállás, ahol tanítványaimmal együtt megehetem a páskavacsorát? Ő majd mutat nektek egy nagy, berendezett emeleti termet: ott készítsétek el! Akkor elmentek, és mindent úgy találtak, amint előre megmondta nekik, és elkészítették a páskavacsorát. Amikor eljött az óra, asztalhoz telepedett az apostolokkal együtt, és ezt mondta nekik: Vágyva vágytam arra, hogy szenvedésem előtt megegyem veletek ezt a páskavacsorát. Mert mondom nektek, hogy többé nem eszem ebből a páskavacsorából, amíg csak be nem teljesedik az Isten országában. Azután vette a poharat, hálát adott, és ezt mondta: Vegyetek, és osszátok el magatok között! Mert mondom nektek, hogy nem iszom mostantól fogva a szőlőtő terméséből, amíg el nem jön az Isten országa. És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte, és e szavakkal adta nekik: Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki. De íme, annak a keze, aki elárul engem, az enyémmel együtt van az asztalon. Mert az Emberfia elmegy ugyan, amint elrendeltetett, de jaj annak az embernek, aki elárulja őt. Azok pedig kérdezgetni kezdték egymástól, hogy ki lehet az közülük, aki ezt meg fogja tenni.     

 

      Még a Biblia iránt nem érdeklődő ember is tudja, hogy Júdás az „…aki ezt – vagyis hogy Jézus elárulását - meg fogja tenni”, véghez fogja vinni.De lássuk csak most elébb szépen sorjában a drámai előzményeket.      

      A keresztyén világ tegnap ünnepelte a Virágvasárnapot. Ez a Nagyböjt hatodik vasárnapja s egyben utolsó napja. Ma már beléptünk a Nagyhétbe. Az elmúlt öt esztendő Virágvasárnap-jait követő hétfő reggeleken megközelítőleg legalábbis kimerítettük a konkrétan Virágvasárnappal foglalkozó, klasszikus virágvasárnapi Igéket. Elhangzott már a Virágvasárnap közismert alaptörténete, Jézusnak Jeruzsálembe történt dicsőséges, hozsannás bevonulása. Azt is tisztáztuk: a virágszőnyeges, pálmaágas vidám jelenet mögött láthatatlanul ott magasodik már a Golgota s a disszonáns hangzavarban a Lélek által hallható már a csőcselék nem sokkal későbbi „…Feszítsd meg!...” (Márk 15:14) kiáltozása. Felettébb ellentmondásos tehát ez a helyzet, a passiót megelőző órák gyors egymásutánisága.

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2015. március 30-án, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Két tévét ajándékoztak a gyerekosztálynak

A férfi kézilabda SEHA-Liga hatos döntőjében szerdán az elődöntőbe jutásért két mérkőzést rendeztek.
Előtte azonban nem tétlenkedtek a kézilabdások, a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc kórházban jártak, ahol két tévét ajándékoztak a gyerekosztálynak.

Az ajándékozásról készül videoanyag IDE klikkelve nézhető meg.

(Forrás: youtube.com)