Hírek

MEGHÍVÓ

A Csolnoky Ferenc Kórház tisztelettel meghívja Önt és munkatársait 2014. 09. 10-én 18.30 órakor kezdődő "Uro-onkoteam - prosztata" konferenciára

MEGHÍVÓ.pdf

Ebola - Felkészül a kórház

Veszprém - Felkészítik a személyzetet és beszerzik az előírt védőfelszereléseket a Csolnoky kórházban az ebolajárvány miatt.

A teljes cikk ITT olvasható.

(Forrás: veol.hu)

Busszal a kórházba?

Veszprém - A kórház körüli parkolási nehézségeket a vérellátó udvarán építendő parkolóház oldhatja meg a meg a VKSZ szerint, míg egyik olvasónk egy alternatív megoldás ötletét juttatta el a naplónak.

A cikk teljes anyaga ITT olvasható.

(Forrás: veol.hu)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Hétkezdő meditáció 2014. augusztus 25-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

 Olvasandó: I.Sámuel 7:12

 

Sámuel pedig fogott egy követ, felállította Micpá és Sén között, és elnevezte Eben-Háézernek, mert ezt mondta: Az Úr segített el bennünket egészen idáig!

 

     

      E ma megkezdett hét végén – ha Isten kegyelméből megérjük - le fog telni az esztendő kétharmada. Vajon milyen emóciókat ébreszt bennünk a tény, hogy sorban tépődnek le a képzeletbeli naptárunk lapjai? Miközben a bibliai Jóbbal mondhatjuk: „Napjaim gyorsabbak a takács vetélőjénél…” (Jób 7:6) Igen, a huszonegyedik század az egyre gyorsuló idő százada. Minden sarkán a világnak, minden szinten, minden tekintetben egy eszeveszett rohanás, Radnótitól kölcsönvett szókapcsolattal egy erőltetett menet tapasztalható nap, mint nap. Nincs kivétel még véletlenül sem, mert sodródunk, sodortatunk a világ eszelősen felgyorsult folyásával.

      Pedig jó lenne kevesebb feszültséggel gondolni a gyorsan múló időre s a mérföldkövet jelentő augusztus végére. Mindenképpen jótékonyan hatna a pszüchénkre, hogyha meg-próbálnánk megkísérelni pozitív oldalról közelíteni a múló idő tényéhez és gondolatához.

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2014. augusztus 25-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati...