Hírek

Gyógyítók ünnepe - Elismeréseket adtak át a Semmelweis-napon

Több elismerést is átadtak az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepe, a Semmelweis - nap alkalmából.

https://veol.hu/hirek/gyogyitok-unnepe-elismereseket-adtak-at-a-semmelweis-napon-1710261

Videoanyag: http://veszpremtv.hu/hir/semmelweis_unnepseg_a_korhazban.html

Szívből gratulálunk!

 

(Forrás: veol.hu)

Növekvő bérek

Emelkedik az orvosok és szakdolgozók mozgóbére júliustól, a szakvizsgázott fiatal orvosok pedig jövő januártól plusztámogatásban részesülnek, jelentette be Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

A cikk teljes anyaga a linkre klikkelve olvasható:

https://veol.hu/hirek/novekvo-berek

 

(Forrás: veol.hu)

Hétkezdő meditáció 2015. június 29-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Olvasandó: II.Mózes 5:1-5

 

Azután bement Mózes és Áron a fáraóhoz, és ezt mondták neki: Így szól az Úr, Izráel Istene: Bocsásd el népemet, hogy ünnepet szentelhessen nekem a pusztában! A fáraó azonban ezt felelte: Kicsoda az az Úr, hogy hallgassak a szavára és elbocsássam Izráelt? Nem ismerem az Urat, úgyhogy nem is bocsátom el Izráelt. Erre ők ezt mondták: Találkoztunk a héberek Istenével. Hadd menjünk ki azért háromnapi járóföldre a pusztába, hogy áldozzunk Istenünknek, az Úrnak, hogy ne sújtson bennünket dögvésszel vagy fegyverrel. De Egyiptom királya ezt mondta nekik: Mózes és Áron! Miért akarjátok elvonni a népet a munkájától? Menjetek, folytassátok a kényszermunkát! Már így is sok a mihaszna nép az országban – mondta a fáraó -, és ti még abba akarjátok hagyatni ezekkel a kényszermunkát?!

 

      Már ez a kilencedik hétfő, amikor a hatalmas életmű, a Mózes nevéhez kötődő Pentateuchos (magyarul: az „Öt Tekercs” – magyarán: Mózes összesen öt könyve) talán legfontosabb, legizgalmasabb része, az Exodus, a Kivonulás könyve, a második mózesi könyv alapján keressük Isten üzenetét a magunk számára.

      Az előzményekről röviden. Mózes elhívást kap az Úrtól. Titokzatos körülmények között, a Kodolányi János írói fantáziájával is – parafrázisszerűen – megénekelt égő csipkebokor mellett nyilvánvalóvá válik: Mózes Isten embere. Aki viszont vonakodik a megbízatás hatalmas lelki terhe alatt: Tényleg Őt szemelte volna ki Isten arra az emberfeletti feladatra, hogy kivezesse Izráel népét az egyiptomi fogságból?

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2015. június 29-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum) 

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Közgyűlést tartott a képviselő-testület: az orvosi ügyelet volt a téma

Veszprém – A központi orvosi ügyelet működéséről hallhattak beszámolót a képviselők a városi közgyűlésen.

Az alábbi linkre klikkelve olvasható a teljes cikk:

https://veol.hu/veszprem/kozgyulest-tartott-a-kepviselo-testulet

 

(Forrás: veol.hu)