Hírek

Arc, Állcsont és Szájsebészeti Osztály

A Szájsebészeti Osztály Ambulanciáján a rekonstrukció miatt csak sürgősségi ellátás történik.

Az egészség útja

A Szövetség az Egészséges Veszprémiekért egyesület hétvégi rendezvénye rendkívül sikeres volt.

Az egészség útja  (A videó a címre klikkelve nézhető meg.)

(Forrás: veszpremtv.hu)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Hétkezdő meditáció 2014.szeptember 15-én,hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Olvasandó: Lukács 2:34,35

 

Simeon…ezt mondta – Jézus – anyjának, Máriának: Íme, ő sokak elesésére és felemelésére rendeltetett Izraelben, és jelül, amelynek ellene mondanak – a te lelkedet is éles kard járja majd át -, hogy nyílvánvalóvá legyen sok szív gondolata.

 

     

      A négy, népiesen szólva „berregő” hónap, szeptember, október, november és december közül az elsőnek immár pont a közepén járunk. Szeptember tizenötödike a naptárban Enikő és Melitta napja. A katolikus naptár pedig a Fájdalmas Anya ünnepeként jelöli ezt a napot. Igaz, másodikként Enikő névünnepét is említi. A Fájdalmas Anya ünnepében természetesen Jézus Édesanyját, Máriát tiszteli a katolikus hitet vallók közössége. Ennek az ünnepnek a hagyomány általi hangsúlyozása valószínűsíthetően a két megelőző katolikus Mária-ünnep, Nagyboldogasszony és Kisboldogasszony napjának egyfajta „lecsengetéséül” szolgál. Ezekről az egy héttel ezelőtti, illetve az augusztus 18-i meditációnkban interkonfesszionális, vagyis ökumenikus megfontolások mentén említést tettünk.

      Lássuk most hasonló, összehasonlító megközelítésben tüzetesebben a mai Fájdalmas Anya ünnepét is a felolvasott Ige alapján. De elébb halljuk meg, miként fogalmaz a legújabb katolikus Biblia-fordítás: „Simeon…így szólt – Jézus – anyjához, Máriához: >Íme, ő sokak romlására és sokak feltámadására lesz Izraelben, jel lesz, amelynek ellene mondanak – a te lelkedet is tőr járja át -, hogy kiderüljenek sok szív titkos gondolatai.<”

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2014.szeptember 15-én,hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum) 

Október végére befejeződik a kórház átépítése

A Csolnoky Ferenc Kórházban a vége felé közeledik a struktúraátalakítás. A legrégebbi, D jelű épületben a belgyógyászati osztályok a napokban részben visszaköltöztek  a korábbi helyükre, részben a hét végén kerül erre sor.

A teljes cikk ITT olvasható.

(Forrás: veol.hu)